Legionellabestrijding

Legionellabestrijding door de experts van Clean Water Systems 

Clean Water Systems staat voorop in de strijd tegen de legionellabacterie, die ernstige longontsteking kan veroorzaken, ook wel bekend als veteranenziekte. Deze bacterie is in staat om in water van 25 tot 55 graden Celsius te groeien en te bloeien. Mensen worden meestal besmet door het inademen van nevel die de bacterie bevat, wat vaak voorkomt in douches. Hoewel er geen vaccin tegen legionella bestaat, is de ziekte goed behandelbaar met antibiotica. Toch is effectieve legionellabestrijding en preventie essentieel; het minimaliseert risico's aanzienlijk en zorgt voor veilig water in huizen en openbare faciliteiten. 

De aanpak van Clean Water Systems 

Preventie en vroegtijdige detectie zijn cruciaal in het beheersen van legionella. Vooral in instellingen zoals ziekenhuizen, sauna's en verzorgingstehuizen, waar het risico op uitbraken hoger is, zijn wettelijke maatregelen van kracht. Deze vereisen dat dergelijke instellingen niet alleen regelmatig risicoanalyses uitvoeren, maar ook beheersplannen opstellen en naleven. Clean Water Systems biedt deskundige ondersteuning bij het uitvoeren van deze analyses en het opstellen van de plannen, inclusief specifieke maatregelen zoals jaarlijkse keerklepcontroles. Door samen te werken met onze specialisten, kunt u er zeker van zijn dat uw waterinstallaties aan alle veiligheidseisen voldoen. 

Zelfmaatregelen tegen legionella 

In tegenstelling tot bedrijven, waar strikte regelgeving van toepassing is, hebben particulieren thuis meer vrijheid in het beheren van hun water. Toch biedt Clean Water Systems belangrijke adviezen om legionella te bestrijden: houd de watertemperatuur van boilers en combiketels boven de 60 graden Celsius en zorg voor regelmatig gebruik van zowel koud als warm water. Vooral na een periode van niet-gebruik, zoals na een vakantie, is het belangrijk om alle kranen goed door te spoelen. Deze eenvoudige stappen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de preventie van legionella in uw thuisomgeving. 

Uw partner in legionellabestrijding 

Wanneer u aanpassingen overweegt aan uw drinkwaterinstallatie om legionellabesmetting te voorkomen, zijn de experts van Clean Water Systems gereed om u te assisteren. Een accurate implementatie van zowel preventieve als reactieve maatregelen is van groot belang voor de veiligheid van uw drinkwater. Voor professionele ondersteuning bij legionellabestrijding, neem contact op met Clean Water Systems. We bieden gedetailleerd advies en uitgebreide ondersteuning om uw water veilig en schoon te houden. Voor het plannen van een afspraak, bel ons op 0182-607675 of vul ons online contactformulier in. 

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Legionellabestrijding

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2024 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes