Legionellabestrijding

Legionellabestrijding

Legionella, een term die u waarschijnlijk vaker voorbij heeft horen komen. Wat is legionella eigenlijk en hoe kunt u het zelf of laten bestrijden? Legionella is een bacterie en deze bacterie kan een ernstige vorm van longontsteking veroorzaken. In de volksmond wordt dit ook wel de veteranenziekte genoemd. Elke besmetting is anders, de een heeft slechts een lichte legionellagriep, de ander kan er zelfs aan overlijden. Dit laatste gebeurt alleen wanneer niet de juiste behandeling gegeven wordt of wanneer iemand al een sterk verminderde weerstand heeft. De bacterie groeit in water met een tempratuur van 25 tot 55 graden Celsius. U kunt besmet raken door nevel met legionellabacteriën die bijvoorbeeld in een douche in de lucht komt in te ademen. Dit worden ook wel Aerosol genoemd. Er is helaas geen vaccin tegen legionella, maar de ziekte wordt met antibiotica behandelt.

Hoe kan Clean Water Systems legionella bestrijden?

Om te voorkomen dat uzelf of mensen in uw omgeving ziek worden, is het belangrijk dat u preventiemaatregelen neemt om de ziekte te voorkomen. Zeker in grote openbare gelegenheden, zoals verpleeghuizen, sauna’s en ziekenhuizen is het belangrijk om vooraf maatregelen te nemen. Deze bedrijven zijn vaak verplicht om een risicoanalyse te laten uitvoeren en een beheersplan op te laten stellen. Hierin staan een aantal jaarlijkse verplichtingen beschreven waar u aan moet voldoen. Een van deze verplichtingen is de jaarlijkse keerklepcontrole. In grote bedrijven bevinden deze zich op verschillende plekken. U kunt denken aan plekken bij vaatwassers, koffieautomaten, wasmachines, gevelkranen en meer. Het is mogelijk om deze controle zelf uit te voeren, maar wij adviseren u om hier een specialist voor in te schakelen. Clean Water Systems voert graag de controle bij u uit. Wij controleren dan of de juiste keerkleppen aanwezig zijn en op de goede plek zijn geplaatst. Is er een tappunt waar geen keerklep aanwezig is? Dan geven wij u graag het juiste advies volgens de laatste wet- en regelgeving.

Hoe kunt u zelf legionella bestrijden?

Waar bedrijven zich aan strenge regels moeten houden als het gaat om legionellabestrijding, heeft u daar in uw eigen woning de vrije hand in. Clean Water Systems geeft u een aantal tips hoe u thuis legionella kunt bestrijden:

  1. Stel uw boiler of combiketel af op tenminste 60 graden.
  2. Gebruik zowel warm als koud water wekelijks. Bent u op vakantie geweest? Zet dan alle kranen open, zodat het water goed door kan spoelen.
  3. Moeten er aanpassingen gemaakt worden in uw drinkwaterinstallatie? Laat dat aan ons over. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Legionellabestrijding

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2022 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes