Legionellabestrijding

Clean Water Systems en legionellabestrijding

Clean Water Systems is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in legionellabestrijding. U heeft misschien wel eens van legionella gehoord. Wat is legionella nu precies? Het is een bacterie die een ernstige vorm van longontsteking kan veroorzaken. In de volksmond wordt legionella ook wel de veteranenziekte genoemd. Elke besmetting is anders, de een heeft slechts een lichte legionellagriep en ander overlijdt aan de legionellabesmetting. Overlijden komt alleen voor als iemand niet de juiste behandeling krijgt of al een verminderde weerstand heeft. De bacterie groeit in water met een temperatuur van 25 tot 55 graden. Hoe kunt u besmet raken? U raakt besmet door nevel met legionellabacteriën die bijvoorbeeld uit de douche komt, in te ademen. Er is helaas geen vaccin tegen legionella, maar gelukkig is de legionellabacterie goed met antibiotica te behandelen.

Hoe bestrijdt Clean Water Systems legionella?

Het is belangrijk om preventiemaatregelen te treffen om te voorkomen dat uzelf of mensen in uw omgeving ziek worden. Voor openbare gelegenheden zoals verpleeghuizen, sauna’s en ziekenhuizen is het belangrijk om vooraf maatregelen te nemen. Deze bedrijven zijn vaak verplicht om een risicoanalyse te laten uitvoeren en een beheersplan op te stellen. U kunt ook voor een risicoanalyse of beheersplan terecht bij Clean Water Systems. In het beheersplan staan maatregelen waar u aan moet voldoen. Een van deze verplichtingen is de jaarlijkse keerklepcontrole. In grote bedrijven bevinden zich op meerdere plaatsen keerkleppen zoals bij vaatwassers, koffieautomaten, wasmachines en gevelkranen. Clean Water Systems raadt aan om een specialist hiervoor in te schakelen. Maak nu een afspraak met ons voor de jaarlijkse controle van uw keerkleppen. Stuur een email naar info@cleanwatersystems.nl.  Wij controleren voor u of de juiste keerkleppen aanwezig zijn en op de goede plek zijn geplaatst. Is er een tappunt waar geen keerklep aanwezig is? Dan geven we u graag het juiste advies volgens de laatste wet- en regelgeving.

 

Hoe kunt u zelf legionella bestrijden?

Bedrijven moeten zich aan strenge regels houden als het gaat om legionellabestrijding. In uw eigen woning bepaalt u dit zelf. Clean Water Systems geeft u een aantal tips hoe u thuis legionella kunt bestrijden:

  1. Stel uw boiler of combiketel af op tenminste 60 graden.
  2. Gebruik wekelijks zowel warm als koud water. Bent u op vakantie geweest? Zet dan alle kranen open, zodat het water goed de leidingen doorspoelt.
  3. Moeten er aanpassingen gemaakt worden in uw drinkwaterinstallatie? Neem contact op met Clean Water Systems, het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt.

Wilt u een afspraak met ons maken? Bel naar 0182-607675 of vul ons contactformulier in.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Legionellabestrijding

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2024 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes