Herstellen gebreken waterleiding Tekst

Aanpassen drinkwaterinstallatie

Wanneer u beheerder of eigenaar bent van een gebouw zoals bijvoorbeeld een kantine, zwembad of sportclub, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het op de juiste manier aanleggen en het beheren van drinkwaterinstallaties. Het is daarom belangrijk dat u uw drinkwaterinstallatie laat onderzoeken op gebreken en jaarlijks een keerklep controle laat uitvoeren.

Tijdens een brononderzoek of keerklep controle kan het voorkomen dat er gebreken aan uw installatie naar boven komen. Het is dan nodig om het leidingwerk aan te passen zodat de installatie weer voldoet aan de eisen. Het aanpassen van drinkwaterinstallaties wordt ook wel corrigerende maatregelen en herstellen gebreken genoemd.

Welke aanpassingen zijn er wellicht nodig na een keerklep controle?

Er zijn vele verschillende aanpassingen die gedaan kunnen worden aan uw drinkwaterinstallatie naar aanleiding van een brononderzoek of keerklep controle. We zetten deze hieronder voor u op een rijtje:

  • Het plaatsen van keerkleppen wanneer deze ontbreken, het vervangen van kapotte keerkleppen of het verplaatsen van keerkleppen wanneer deze niet op de juiste plek geplaatst zijn.
  • Het verwijderen van dode leidingdelen.
  • Het verwijderen van installatiedelen die niet nodig zijn.
  • Het uit elkaar plaatsen van koud en warm waterleidingen en isoleren van leidingen ter voorkoming van “hotspots”
  • Vervangen van thermostatische douchemengkranen en mengventielen.  Deze dienen volgens waterwerkblad 1.4G na 10 jaar vervangen te worden. Dit gebeurt preventief, omdat de ingebouwde keerkleppen niet met de hand kunnen worden gecontroleerd.

Wilt u graag kosten besparen op het vervangen van thermostatische mengtoestellen? Clean Water Systems beschikt over apparatuur waarmee we de ingebouwde keerkleppen van thermostatische mengtoestellen kunnen controleren! Hierdoor hoeven ze dus niet altijd na tien jaar vervangen te worden.

Waarom is het belangrijk om uw drinkwaterinstallaties goed te onderhouden?

Onderhoud aan uw drinkwaterinstallaties is belangrijk om legionellabesmettingen te voorkomen. Op deze manier kunt u er namelijk voor zorgen dat er niet te veel legionellabacteriën in het drinkwater komen en dus onder de norm blijft van het aantal toegestane bacteriën.

aanpassen drinwaterinstallaties

Aanpassingen drinkwaterinstallaties laten uitvoeren door Clean Water Systems

Clean Water Systems kan aanpassingen aan uw installaties verzorgen! Door onze jarenlange ervaring en de juiste kennis bent u verzekerd van hoge kwaliteit. Wij voeren onze werkzaamheden uit volgens de gestelde normen en hebben kennis van de juiste wet- en regelgeving. Wanneer u kiest voor uw plaatselijke installateur is er kans dat er fouten gemaakt worden, waardoor de kans op een legionellabesmetting groter wordt.

Bovendien krijgt u bij Clean Water Systems altijd een rapportage met bijbehorende foto’s van elke aanpassing. Dit zorgt ervoor dat er geen controle nodig is door een andere partij.

Wilt u meer weten over hoe Clean Water Systems te werk gaat en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

drinkwaterinstallaties   drinkwaterinstallaties aanpassenhet aanpassen van drinkwater installaties

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2024 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes