Tekst - Risico analyse en Legionella beheersplan

Risico analyse en Legionella beheersplan

Clean Water Systems kan voor u conform de BRL-6010 een legionella risicoanalyse uitvoeren en een beheersplan opstellen. Daarbij wordt onderzocht welke maatregelen er nodig zijn om uw waterleiding schoon te houden en daarmee een te hoog volume legionellabacteriën te voorkomen.

Risicovolle onderdelen binnen uw drinkwaterinstallatie kunnen voor een hoog volume legionellabacteriën zorgen. Deze bacteriën nestelen zich in biofilm; dode leidingdelen en warme plekken in het waterleidingsysteem. Geen of onvoldoende doorstroming kan er dan voor zorgen dat de bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Met een zorgvuldig uitgewerkt legionella beheersplan wordt voorkomen dat de legionellabacterie de kans krijgt om uit te groeien. De maatregelen die u moet nemen staan duidelijk weergeven in het legionella beheersplan en sommige kunt u zelf uitvoeren. Besteed u liever alle werkzaamheden uit? Clean Water Systems komt deze werkzaamheden graag bij u uitvoeren.

Wat staat er in het legionella beheersplan?

Temperatuurmetingen: Legionella vermenigvuldigt zich het snelst bij temperaturen tussen de 25 en 50 graden Celsius. Door middel van temperatuurmetingen op verschillende plekken in uw waterleidingen kunnen wij vaststellen of er plekken zijn die voor een vergroot risico zorgen en de juiste maatregelen nemen.

Legionella monstername: Legionellabacteriën mogen slechts in beperkte mate in uw waterleidingen aanwezig zijn. Het testen van de waterkwaliteit is van zeer groot belang om het volume van de legionellabacterie te bepalen. Door regelmatig een bemonstering uit te voeren kunnen wij onderzoeken of er sprake is van aanwezigheid en groei van de legionellabacterie.

Keerklepcontrole: met keerkleppen, ook wel terugstroombeveiligingen genoemd, wordt veilig water gescheiden van onveilig (stilstaand) water. Legionella kan zich in de waterleidingen verspreiden wanneer de keerkleppen niet op de juiste manier zijn geplaatst of functioneren.

Verwijdering van sediment uit uw boiler: In uw boiler is altijd water aanwezig en water bevat altijd in meer of mindere mate kalk, ijzerdeeltjes en lichte vervuiling afkomstig uit de waterleidingen. Dit verzamelt zich langzaam maar zeker als bezinksel op de bodem van uw boiler en zo ontstaat boiler sediment. 

Spoelen van niet of weinig gebruikte tappunten: Het beheersplan bevat een spoelplan die samen met u is opgesteld, waarin staat aangegeven welke tappunten, dagelijks, wekelijks of maandelijks dienen te worden gespoeld en wie hier voor verantwoordelijk is. 

Voer regelmatig inspecties uit

Drinkwaterbedrijven en toezichthoudende instanties voeren regelmatig inspecties uit. Tijdens deze inspecties moet duidelijk worden gemaakt welke maatregelen er zijn genomen om de aangroei van legionella bacteriën in het waterleidingsysteem te beperken. 

Plan een inspectie in, uitgevoerd door Clean Water Systems
 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2024 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes