Tekst - Thermisch desinfecteren waterleiding

Thermisch desinfecteren waterleiding

Slechts in enkele uitzonderlijke situaties kan doorspoelen van het leidingnet met heet water, ook wel thermisch desinfecteren genoemd, de oplossing bieden. Bij thermisch desinfecteren is het belangrijk dat de tappunten gedurende 20 minuten met heet water van minimaal 60 graden gedesinfecteerd worden. Na de desinfectie worden alle tappunten nagespoeld met koud leidingwater. Geeft de thermische desinfectie niet het gewenste resultaat? Dan is een chemische desinfectie noodzakelijk.

Milieuvriendelijke manier om de legionella bacterie te bestrijden

Thermische desinfectie is een milieuvriendelijke oplossing voor het bestrijden van de legionella bacterie. Helaas is deze oplossing vaak maar tijdelijk. Ook al blijkt na het thermisch spoelen uit nieuw genomen watermonsters vaak geen normoverschrijding, de bacterie houdt zich nog altijd goed schuil in de biofilm van de waterleiding. Na enkele dagen zal de bacterie weer uitgroeien in de biofilm en heeft u weer normoverschrijdingen. Wij adviseren daarom alleen chemische desinfectie aan in combinatie met een door ons ontwikkelde voorreiniging, waarbij geen chemicaliën worden gebruikt. Biofilm en andere vervuiling worden daarmee grotendeels verwijderd, wat de kans op een geslaagde reiniging en desinfectie vergroot.

Is thermische desinfectie een blijvende oplossing voor een besmet drinkwatersysteem?

Helaas is het thermisch desinfecteren van uw waterleidingen geen blijvende oplossing. Clean Water Systems adviseert daarom om uw waterleidingen direct chemisch te desinfecteren. Op deze manier weet u zeker dat de biofilm en legionella bacterie verdwenen is. Wij kunnen daarna een risicoanalyse en legionella beheersplan uitvoeren en opstellen.  In het plan kunt u de actiepunten vinden die u zelf kunt ondernemen en de actiepunten die wij voor u kunnen uitvoeren. Het is belangrijk om deze actiepunten regelmatig te herhalen om de terugkeer van de bacterie te voorkomen. 


 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2024 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes