hotels

Legionellabestrijding in hotels

Legionella is een bacterie die op veel plekken voor komt, ook in hotels. Deze bacterie is bij elke besmetting anders, maar kan ernstige gevolgen hebben wanneer een besmet persoon al een lagere weerstand heeft. Maar ook voor gezonde personen is het niet fijn om deze griep te krijgen. Legionellabacteriën ontstaan in het water waarbij het water 25 tot 55 graden Celsius is. De besmetting vindt meestal plaats doordat de nevel van de bacterie in de lucht rondhangt en u deze inademt wanneer u bijvoorbeeld aan het douchen bent.

Hoe kan Clean Water Systems legionella bestrijden in hotels?

Het is belangrijk om preventiemaatregelen te nemen om legionella bacteriën in uw waterleiding te voorkomen. Zeker in hotels waar veel mensen samen komen wilt u voorkomen dat mensen ziek worden. Daarnaast bent u vaak verplicht om in hotels een risicoanalyse te laten uitvoeren en een beheersplan op te laten stellen. Deze bestaan uit een aantal verplichtingen waar u jaarlijks aan moet voldoen. Een van deze verplichtingen is de jaarlijkse keerklepcontrole. Keerkleppen kunnen zich op verschillende plekken in [PLAATSNAAM} bevinden. Denk hierbij aan vaatwassers, koffieautomaten, wasmachines of gevelkranen.

Deze controle mag u zelf uit voeren, maar vanuit Clean Water Systems adviseren wij om hiervoor een specialist in te schakelen. Wij voeren graag deze controle voor u uit door te controleren of de keerkleppen op de goede plek zijn geplaatst en of het om de juiste kleerkleppen gaat. Wanneer er iets niet in orde is met de kleerkleppen kan Clean Water Systems hotels het juiste advies geven gebaseerd op de laatste wet- en regelgeving.

Wat kunt u doen om zelf legionella bestrijden of te voorkomen?

Waar hotels zich aan strenge regels moeten houden als het gaat om legionellabestrijding, heeft u daar in uw eigen woning de vrije hand in. Clean Water Systems geeft u een aantal tips hoe u thuis legionella kunt bestrijden of voorkomen. Deze tips zijn natuurlijk ook toepasbaar in hotels naast de jaarlijkse verplichtingen. Belangrijke punten om toe te passen zijn:

  • Stel uw boiler of combiketel af op tenminste 60 graden.
  • Gebruik zowel warm als koud water wekelijks. Bent u op vakantie geweest? Zet dan alle kranen open, zodat het water goed door kan spoelen.

Is het van belang dat er aanpassingen gemaakt worden in uw drinkwaterinstallatie? Laat dit dan aan ons over. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Legionellabestrijding | hotels

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2024 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes