Keerklep testen

Het laten testen van een keerklep

Als prioritaire instelling bent u verplichten om regelmatig de keerklep in het waterinstallatiesysteem te laten testen. Clean Water Systems is een gecertificeerd BRL6010 bedrijf dat periodiek keerkleppen test bij diverse bedrijven. Bij zakelijke klanten komen wij graag eerst langs om een risicoanalyse uit te voeren. Vervolgens wordt er een beheersplan opgesteld. In dit plan staan de stappen beschreven waarmee legionella voorkomen kan worden. Er staat duidelijk omschreven welke maatregelen u zelf kunt uitvoeren en welke maatregelen wij voor u uitvoeren. Besteed u het geheel liever uit? Ook dat kan bij ons. Clean Water Systems voert regelmatig de controles uit die nodig zijn en vastgesteld staan in het beheersplan. Tijdens het uitvoeren van deze werkzaamheden controleren wij uw drinkwaterinstallatie op aanwezigheid van de legionella bacterie. Hierbij testen wij ook de keerkleppen. 

Waarom moet de keerklep getest worden?

Elk bedrijf dat een collectief drinkwatersysteem heeft is verplicht om de keerkleppen te laten testen. Keerkleppen is een ander woord voor terugstroombeveiliging. Een keerklep zorgt ervoor dat vervuild water niet terugstroomt in het waternet of in het drinkwater van een woning of bedrijf. Een keerklep zorgt er onder andere voor dat een uitbraak van de legionella bacterie voorkomen kan worden. Het is daarom van groot belang om de keerklep regelmatig te laten testen. Keerkleppen kunt u vinden bij alle apparatuur die aangesloten zijn op de drinkwaterinstallatie.

Welke bedrijven zijn verplicht om de keerkleppen te laten testen

Wanneer u eigenaar bent van een prioritaire instelling heeft u de plicht om legionellapreventie uit te voeren. De kans om in deze collectieve ruimtes de ziekte op te lopen is groot. Onder prioritaire instellingen vallen:

 • Ziekenhuizen en zorginstellingen
 • Verblijfsaccommodaties
 • Jachthavens
 • Zwembaden
 • Sauna’s
 • Sportcomplexen
 • Kampeerterreinen

Bent u eigenaar van een prioritaire instelling, maar heeft u nog geen vaste partner die alle werkzaamheden rondom legionellapreventie en het testen van de keerkleppen uitvoert? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden en werkzaamheden te bespreken.

Maak a.u.b. uw keuze of Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Keerklep testen

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

 • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
 • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
 • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
 • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2022 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes