Woerden

Clean Water Systems desinfecteert uw waterleidingsysteem

Clean Water Systems desinfecteert uw waterleidingsysteem als er legionella is geconstateerd in uw drinkwaterinstallatie. Als u er zeker van wilt zijn dat er schoon en veilig drinkwater door uw waterleidingen loopt, is het verstandig om jaarlijks watermonsters uit uw drinkwaterinstallatie af te laten nemen. Constateren we dat er legionella aanwezig is, dan voeren we een bronnenonderzoek uit om te bekijken waar de bacterie vandaan komt. Tijdens dit onderzoek wordt uw waterleidingsysteem gecontroleerd of het aan de gestelde normen van de BRL6010 voldoet of de keerklepcontrole recent is uitgevoerd en eventuele keerkleppen zijn vervangen. Als dit gebeurd is, maken we een afspraak om uw waterleidingsysteem te desinfecteren. Clean Water System zorgt ervoor dat de desinfectie veilig wordt uitgevoerd en waar nodig plaatsen we waarschuwingsbordjes bij watertappunten. Er zijn twee manieren om uw drinkwaterinstallatie te desinfecteren: chemische desinfectie en thermische desinfectie.

Clean Water Systems desinfecteert uw drinkwaterinstallatie door chemische desinfectie

Om uw drinkwaterinstallatie te desinfecteren hebben we een methode ontwikkeld waarbij hardnekkig vuil in de waterleidingen wordt verwijderd. Vaak proberen we eerst door thermische desinfectie uw waterinstallatie te desinfecteren. Er wordt heet water door uw leidingen gespoeld. Vaak is dit niet voldoende en moet uw waterinstallatie chemisch worden gedesinfecteerd. Als u Clean Water Systems inhuurt voor deze klus zullen we eerst een reinigings- en desinfectiemiddel aan het waterleidingsysteem toevoegen en alle drinkwatertappunten doorspoelen. Tijdens dit proces worden alle micro-organismes, waaronder legionella, gedood. Het desinfectiemiddel voldoet aan Kiw-Ata gestelde eisen. Als dit is gebeurt wordt er door middel van meetstrips gecontroleerd of het water schoon is. Vervolgens spoelen we alle tappunten uit en sluiten wij de ontkoppelde apparaten weer aan.

Clean Water Systems desinfecteert uw drinkwaterinstallatie door thermische desinfectie

Als er legionella in uw drinkwaterinstallatie is geconstateerd probeert Clean Water Systems vaak als eerste om uw waterleidingen door te spoelen met heet water. Wij spoelen uw watertappunten twintig minuten door met water van minimaal 60 graden Celsius. Na de behandeling worden alle tappunten uitgespoeld met koud water. Deze methode wordt ook wel thermische desinfectie genoemd. Vaak is dit niet voldoende en moet er alsnog chemische desinfectie worden toegepast. Thermische desinfectie is wel een milieubewustere keuze en daarom wordt deze als eerste toegepast, maar het is vaak geen goede lange termijnoplossing.

Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Desinfectie legionella | Woerden

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Offerte aanvragen

clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2023 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes