Desinfectie legionella

Desinfectie legionella

Om er zeker van te zijn dat er veilig en schoon drinkwater door uw waterleidingen loopt, is het verstandig om jaarlijks watermonsters uit uw drinkwaterinstallatie af te laten nemen. Wanneer de bacterie legionella is geconstateerd in uw drinkwaterinstallatie is het noodzakelijk om deze te desinfecteren. Clean Water Systems voert eerst een brononderzoek uit om te constateren waar de bacterie vandaan komt. Tijdens dit onderzoek zal worden gecontroleerd of het waterleidingsysteem voldoet aan de normen van de BRL6010, de keerklepcontrole recent is uitgevoerd en eventuele defecte keerkleppen zijn vervangen. Vervolgens maken wij een afspraak voor het desinfecteren van de het waterleidingsysteem. Wij zorgen ervoor dat deze desinfectie veilig uitgevoerd wordt en zullen waar nodig waarschuwingsbordjes plaatsen bij elk watertappunt. Er zijn twee manieren om legionella in uw drinkwaterinstallatie te desinfecteren.

Chemische desinfectie

Wij passen alleen chemische desinfectie toe. Hiervoor hebben wij een speciale methode ontwikkeld, waarbij hardnekkig vuil in de waterleidingen wordt verwijderd. Na deze eerste stap wordt er een reinigings- en desinfectiemiddel aan het waterleidingsysteem toegevoegd en worden alle drinkwatertappunten doorgespoeld. Tijdens dit proces worden alle micro-organisme waaronder legionella gedood. Dit desinfectiemiddel voldoet aan alle door Kiwa-Ata gestelde eisen. Na de behandeling wordt er door middel van meetstrips gecontroleerd of het water schoon is. Alle tappunten worden vervolgens uitgespoeld en wij sluiten de ontkoppelde apparaten weer aan.

Thermische desinfectie

Een andere manier om uw waterleidingen te desinfecteren is thermische desinfectie. Helaas is dit vaak een tijdelijke oplossing, waardoor u genoodzaakt bent om later nogmaals een chemische desinfectie toe te passen. Clean Water Systems kiest er daarom voor om direct de legionella te bestrijden door middel van chemische desinfectie. Bij thermische desinfectie wordt alleen gebruik gemaakt van heet water, dit is daarom wel een milieubewustere keuze, maar biedt dus geen oplossing op de lange termijn. Bij deze methode worden de watertappunten 20 minuten doorgespoeld met water van minimaal 60 graden Celsius. Na de behandeling worden alle tappunten uitgespoeld met koud water.

Neem contact op

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Stel uw vraag

Desinfectie legionella

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
clean-water-systems-waar-staan-wij-voor
Tekst - waar staan wij voor

Waar staan wij voor?

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Veilig en schoon drinkwater is vanzelf sprekend in Nederland. Er zijn maar weinig mensen die weten wat er allemaal bij komt kijken om elk moment van de dag betrouwbaar drinkwater uit de kraan te laten komen. Drinkwaterinstallaties dienen volgens de daarvoor geldende regels te worden aangelegd, onderhouden en beheerd. 

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - waar staan wij voor

Clean Water Systems houdt zich sinds 2008 bezig met legionella preventie en heeft ruime ervaring en deskundigheid van drinkwaterinstallaties. Dit bied u de garantie dat wij u snel en discreet professioneel advies kunnen bieden bij een legionella uitbraak, met een blijvend resultaat als doel.

Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.
Tekst - Redenen om te kiezen

Redenen om voor ons te kiezen

  • Wij hanteren de normen van de BRL6010 en gebruiken Kiwa-Ata goedgekeurde reinigings en desinfectiemiddelen
  • Clean Water Systems reinigt en desinfecteert veilig via de wettelijk voorgeschreven fysieke onderbreking
  • Uw drinkwaterinstallatie kunnen wij in de avond, s ‘nachts of in het weekend reinigen en desinfecteren
  • Of het nu gaat om 1 of 1000 tappunten, wij desinfecteren snel en vakkundig
Clean water systems B.V. logo
Clean water systems B.V.

Resultaten

Test
Test
Wij leveren de kwaliteit die u verwacht en nemen alleen opdrachten aan waar we in zijn gespecialiseerd
Copyright © 2022 Clean water systems B.V. | Privacy | Site-Index | Cookies | Alle rechten voorbehouden | Sitemap

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes